7 Şubat 2011 Pazartesi

ODA TV'NİN BU HABERİNDEN SONRA NİHAT GENÇ YAZMAYI BİR KEZ DAHA BIRAKIR!


.
"Şimdi bu aşamada:
1-Mısır'daki halk isyanı kesinlikle Batı yanlısı değil.
2-ABD ve İsrail bu isyanlardan hiç memnun değil.
3-Dolayısıyla isyanları Soros tipi STK'ların çıkarması iddiaları komik. Ama onların bir taraftan çengel, kanca çalışmaları da mevcut. Bu tamamen manipulatif emeller kapsamında. Ama yetersiz kalıyor.
4-Financial Times gazetesinin, "Değerli bir bölgesel ortak, ılımlı İslami bir hükümeti olan canlı bir demokrasi" olarak nitelediği Türkiye'nin Arap dünyası için model oluşturması tespiti önemli. Demek ki Türkiye, BOP'u kurtarma adına Suriye ve Lübnan'dan sonra Mısır'a da model olarak önerilecek. Ama Mısır'ın sikleti Türkiye'yi aşabilir. Yine de Müslüman Kardeşliği önemli bir bağlantı. (İlk üç madde bunu, bu onları yalanlıyor. OAH Bilokü)
5-Arap aleminde demokrasi kıpırdanmaları var. Ama hiç bir ülke ya da toplum, belirli süreçleri geçirmeden, zıplayarak çağdaşlaşamaz. Yani Arapların falında demokrasiden önce Müslüman Kardeşler ya da benzer dini yönetimler gözüküyor. (bknz. İran Devrimi)
6-Örgütlü güç her zaman galip gelir. MK da çok hesaplı, hedeflerini adım adım inceden yürütüyor. Mübarek kaçtığında yerine oturmak için stratejisini kurmuş durumda.
7-Her ne olursa olsun Arap sokağında isyan başladı. Bundan sonra hiç bir yönetim bu rüzgardan saklanamaz. Ve bu isyan kesinlikle batı yanlısı bir isyan değil. Muhtemelen ABD'nin azalan etkisiyle birlikte, İran ile birlikte yükselen Avrasya güçleri Çin, Hindistan ve Rusya'yı da bu coğrafyada daha sık göreceğiz."
.

.
...Mısır’da gösteriler onbirinci günü devirince karışık tablo ancak netleşmeye başladı ve olup bitenin bir Amerikan Darbesi olduğu açığa çıktı... Bugün artık şu sonuç çok net, batı dışı topraklarda, özellikle Orta-Doğu’da milli, sosyalist, laik, bağımsızlıkçı hiçbir yapıya siyasi şans verilmeyecek..."

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder