14 Haziran 2011 Salı

ERBAKAN, AKP İÇİN SAADET'İ "MİLLÎ GÖRÜŞ DERNEĞİ"NE ÇEVİRMEDEN ÖLMEDİYSE BAYKAL DA, DEVLETİN ÖNÜNÜ AÇMAK İÇİN CHP'Yİ ADD'YE DÖNÜŞTÜRMEDEN ÖLMEZ!



Deniz Baykal, çok sağlam yerden tutuyor! Atatürk ve ilkeleri... (Esasen İnönü ve ilkeleri)

Bunun CHP'liler açısından -görece başarısızlık dışında- itiraz edilecek bir yönü de bulunmuyor!

CHP, avuçtaki kor misali el yakmaya başlayan bu "anakronik romantizm"i elinden bıraksa imanı gidecek (Yeni CHP adıyla malûm ve bambaşka bir şey olacak), bırakmasa (50-60 yıldır her seçimde hüsran ile tokat yiye yiye, hır gür, hizip ya da kongre ile küçüle küçüle yok olacak) eli yanacak!

"Yeni CHP", Atatürkçülük ve/veya Kemalizm adı verilmiş bu ittihatçı ve esasen İnönü genlerini az veya çok bıraksa zaten, parti/li bambaşka bir şey olarak, milletin/devletin sırtından inecek, ipotek ettiği geleceğin önünden çekilecek...

"Yeniden CHP" ise "1923 romantizmi" ve hatta "1933 dogmatizmi"yle milletin/devletin sırtından inmeyecek, ipotek ettiği geleceğin önünden de çekilmeyecek ama hem cürmü hem çapı küçülerek mahdud zamana -ölünceye- kadar yaşamaya devam edecek!

Hangisi olur ya da hangisi CHP'yi tarihin müzesine daha çabuk gönderir bunu kestiremeyiz ama kaçınılmaz sonuç, CHP şahsı manevisinde mündemiç olan resmî ideolojinin (Atatürk sureti geçirilmiş İnönücülük) ister terkedilmek (bkz. gömleği çıkarmak) isterse lifleri dökülüp lime lime oluncaya kadar asla ve kat'a çıkarılmamak suretiyle etkisizleşmesine/yok olmasına vesile olunmasıdır!

Atatürkçülüğünden asla kuşku duymayacağımız Deniz Baykal, "Atatürkçülüğü (esasen İnönücülük) CHP'ye gömmek" için -mümkünse partinin bölünmesi kaydıyla- "eski CHP"de inat ve ısrar edecektir!

Başarısız, sürekli muhalefette, yenilgi üstüne yenilgi almış, parti içi hiziplerden yorulmuş ancak her şeye rağmen Anıtkabir'i tapınak olarak görmeye devam eden bir CHP...

[BKZ. ATATÜRKÇÜLÜĞÜ (KEMALİZMİ, ESASEN İNÖNÜCÜLÜĞÜ) CHP'Y(L)E GÖMMEK!]

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder